torsdag 7 juni 2018


Hej!

Den här veckan har vi på svenska lektionerna arbetat med att skriva personporträtt. Alla har skrivit om någon familjemedlem eller släkting, och några har också skrivit om en klasskompis eller skolpersonal. Det verkar som många tycker att det har varit en rolig uppgift. Nästa vecka ska vi redovisa våra personporträtt för varandra.

På SO-lektionerna har vi under några veckor ägnat åt oss ett arbetsområde i samhällskunskap som handlar om” familj, skola och individ”. Då har vi pratat om att familjer kan se olika ut och begreppet jämställdhet. Vi har även tagit upp vad skolplikt innebär, vem som bestämmer vad om skolan och lite vad som står i läroplanen. Den här veckan har vi diskuterat mobbning. Då har vi tagit upp vad mobbning är, vad lagen säger och skolans skyldigheter. Vi har också pratat om vad grupptryck är och vilket ansvar individen har för att motverka mobbning.

Imorgon behövs inga idrottskläder. Eleverna ska under idrottslektionen tillsammans med resten av skolan sjösätta sina speciella båtar som de tillverkat i slöjden. Detta är ett projekt som går under namnet ”Trönninge calling for peace”. Be gärna ditt barn att berätta mer om vad projektet går ut på.

Nästa vecka….
För de elever som ska uppträda på skolavslutning är det övning måndag och tisdag till 15.00. Övningen ligger utanför ordinarie skoltid och är frivillig. Vi hoppas att du som ska uppträda vill och har möjlighet att stanna kvar en stund och öva.

torsdag slutar vi efter lunch dvs kl:12 så att alla hinner hem en stund innan skolavslutningen som börjar kl: 18.30. Avslutningen är inne i idrottshallen i Tresteget. Detta innebär att det max får vara två anhöriga per elev. Eleverna samlas i klassrummet kl:18.10 och klassen går sedan gemensamt till idrottshallen. Efter avslutningen har vi en kort samling  utanför Tresteget för att önska varandra en glad sommar.

Trevlig fredag och helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...