torsdag 7 december 2017

Veckobrev v. 49

Nu är vi inne i december månad och slutspurten innan jullovet. Ljusstakarna lyser i fönstren och vi har kommit igång med mysiga rutiner i grupperna. Vi öppnar snällkalendern på morgonen och lyssnar på 2010 års radiokalender på svenskan. Hoppas uppmaningarna i kalendern har visat sig där hemma. Några av luckorna har hittills varit att hälsa på de du möter, skicka en hälsning till någon du tänker på, skriva trevliga lappar och stötta någon som kan behöva hjälp.

På matten har de fått ta del av en digital kalender där det bakom varje lucka finns en problemlösning. Några av dem är riktigt svåra och kluriga men några ska vi kunna lösa tillsammans. Jag har skickat med en utmaning till eleverna att se om de kan lösa lucka 5 hemma tillsammans med er. De som löser den får gärna visa för mig med en förklaring på hur de/ni kom fram till svaret. Länk till kalendern (NCM eller nämnarens kalender) finns på deras Showbie och förhoppningsvis även här i länklistan.

På onsdag är det Luciadagen och det kommer firas på Trönninge med ett Luciauppträde.  De elever som är med i Luciatåget har idag fått med en lapp hem med information och tider. Två anhöriga per barn som uppträder får komma på någon av föreställningarna. Se informationslappen för mer info.

Nästa torsdag, den 14:e december; ska vi till simhallen på förmiddagen. Vår plan är att cykla fram och tillbaka så länge vägarna är fina och inte isiga. Vi vet dock inte hur väderprognosen ser ut än och vi återkommer med mer information om detta nästa vecka.

Josefin kommer vara ledig sista veckan på terminen samt ons-tors första veckan tillbaka efter jullovet (18/12 - 11/1). Vi vet inte än vem som kommer vara vikarie i hennes ställe.

Det har varit en period med en del sjukdomar och ledigheter och det är viktigt att vi hjälps åt så eleverna kan ta igen missad undervisning. Vi har studieverkstaden på torsdagar som de som missat lektioner behöver gå på. Det är även bra om berörda elever påminner oss och frågar vad de behöver ta med sig hem för att komma ifatt. När det blir många som missat är det lätt för oss lärare att glömma lämna ut uppgifter även om vi självklart gör vårt bästa för att ha en överblick på allt. Detta gäller även framöver och vid ledigheter är det viktigt att komma i förväg och be om läxor/uppgifter.

Nu hoppas vi att årets höststorm missar oss här i Halland så vi får en härlig fredag och helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...