torsdag 30 november 2017

Veckobrev v. 48

Idag lämnar vi hösten för att i morgon gå in i december och den första julmånaden. Vi kommer ha lite decembermys tillsammans hela vägen fram till jullovet där vi både lyssnar på en julkalender som tidigare sänts på radio och öppnar en egen kalender i grupperna. Vi har valt att fokusera på Snällkalendern som Friends har varit med och tagit fram där vi i varje lucka blir utmanade att göra något snällt. Vi hoppas att detta blir uppskattat av eleverna och kolla gärna av med era barn hemma vad dagens lucka handlade om. På svenskan kommer vi sedan att lyssna och arbeta med handling och karaktärerna i radiokalendern De vilda helgonen.

Det kan även vara så att vi öppnar olika digitala kalendrar i de olika ämnena då det finns många som tar fram pedagogiska och roliga övningar, experiment eller fakta som de levererar en om dagen fram till jul.

Denna veckan har alla haft sina muntliga presentationer av sitt landskap. (Några har varit sjuka och missat detta men kommer få tillfälle att göra det när de är tillbaka). De fick stå framför halva klassen och visa en key-note på projektorn. Sedan presenterade de sin fakta med hjälp av talkort. Det gick superbra och vi är imponerade över alla elever. De sa att de var pirriga och nervösa men fixade det utan problem. Om de inte har visat er där hemma så fråga om ni inte kan få en privatvisning. De har utvärderat sig själva och fått en kommentar av oss. Detta hittar ni på deras Showbie om ni vill kolla.


Från idrottslärarna kommer detta meddelande:
Om ni har skridskor hemma som ni av någon anledning inte vill ha kvar så tar vi gärna emot dem på skolan för utlåning till elever som inte har några.  Om ni vill lämna skridskor så lämna det till någon personal på skolan så fixar vi till ett litet skridskoförråd i idrotten
Tack!

måndag nästa vecka är det studiedag och alla elever får en extra dag på sig att vila upp sig. Hoppas vädret lockar till utomhusaktiviteter!

Läsläxan fortsätter som vanligt. Läskort plus läxläsbok skall med till skolan på torsdagar. Hjälp gärna era barn att komma ihåg detta.

Morgan har varit hemma sjuk och därför har eng-läxan uteblivit. När han är tillbaka igen så återkommer han här på bloggen när det blir en ny läxa.

Trevlig helg och hoppas alla får en mysig start på december!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...