torsdag 12 oktober 2017

Veckobrev v. 41

Då var det torsdag igen och dags för sammanfattning och information. Vädret har förstått att det är höst och det kan variera i många former. Ena dagen varmt och soligt och nästa frost och kyligt, eller så ösregnar det och blåser kraftigt. Med detta sagt vill vi påminna om bra ytterkläder till alla elever då vi är ute på alla raster. Skicka gärna med lite extrakläder att förvara här på skolan ifall sockar eller byxor råkar hamna i en vattenpöl.

När det gäller rasterna är det ofta många som dröjer sig kvar i korridoren eller kommer på undanflykter för att gå in. Eftersom vi har som regel att alla skall vara ute är det viktigt att detta följs. Prata gärna om detta hemma. Vi har rastvakter men de håller sig utomhus. Måste de i stället påminna alla inne att gå ut så kan de missa incidenter som händer ute. Eller så är de vuxna ute och missar saker som händer inomhus. Är i stället alla elever ute som de ska så finns det vuxna som kan hjälpa till om konflikter skulle uppstå samtidigt som vi slipper bli arga och "vara poliser" på de som inte följer reglerna.

Några elever har haft med sig egentillverkat slime men tyvärr luktar det mycket och vissa har fått huvudvärk av detta. Vi ber därför att slimet stannar hemma eller att det endast plockas fram ute på rasterna.

Nästa vecka ska vi vara med på ett projekt genom Skapande skola, vi kommer få besök av en konstnär och eleverna kommer även få måla själva. Detta innebär att eleverna behöver ha med sig kläder de inte är rädda om. Det kan komma färg på kläderna så ni är beredda på detta, inga nya och fina kläder ni är rädda om alltså. Konstnären som kommer och besöker oss heter Jonathan Josefsson, även känd som Ollio och var först känd som graffitimålare som sedan överförde sin konst på textil.

På måndag förmiddag är det grupp 2 som får börja med detta. De har inga vanliga lektioner fram till lunch utan kommer jobba med detta projektet. De ska ha med sig oömma kläder på måndagen. De har lektioner som vanligt på tisdagen.

På tisdag förmiddag är det i stället grupp 1's tur. De har idrott och andra lektioner som vanligt på måndagen men inte på tisdag förmiddag. De ska ha med sig oömma kläder på tisdagen.

Vi hoppas kunna lägga ut lite bilder på detta nästa vecka då vi tror det kommer vara ett uppskattat och roligt projekt för eleverna.

Läsläxan till nästa vecka fortsätter vara under temat faktatexter. Denna gång ska de även öva på att ta ut nyckelord ur texten. Vi övar på detta tillsammans idag och lämnar samtidigt ut läxan till nästa vecka. Den skall tillbaka med en vuxens signatur på torsdag nästa vecka.

Morgan lägger ut eng-läxan i ett separat inlägg här som vanligt.

I matematiken har vi övat på olika strategier för huvudräkning i både subtraktion och addition. Ni får gärna testa dem på detta hemma och kolla om ni använder samma strategi eller om ni tänker olika. Kanske kan ni tipsa varandra om fler sätt att räkna ut olika tal.

Grupp 2 har i läxa att kolla på serien Spegelvänd som man kan hitta på UR. Vi skulle kollat på lektionen idag men nätverket fungerade inte just då. De ska kolla på avsnitt 4 (och inget annat) senast måndag. Vi kommer arbeta med innehållet nästa vecka på mattelektionerna.  

Som vanligt avslutar vi med att önska alla en trevlig fredag och helg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...