fredag 24 augusti 2018

Veckobrev v. 34

Då var vi igång igen och här kommer terminens första veckobrev. Det var väldigt roligt att träffa alla elever igen och starta läsåret för årskurs 5.

Vi vill bjuda in till föräldramöte nu på måndag, den 27/8, kl 18.30. Vi startar i restaurangen med allmän information från rektorerna och går sedan vidare till vårt klassrum för vidare information/diskussion. Vi tänker oss ha en sluttid på 20.00 och ska försöka hålla oss inom denna tiden.

Eleverna fick igår med sig sitt schema hem. Här ser ni tiderna för de olika dagarna:

Måndagar:      08.00 - 15.00
Tisdagar:        08.00 - 14.40 Idrott
Onsdagar:       08.00 - 14.50 Eng-läxa
Torsdagar:      08.00 - 13.30 Idrott
Fredag:           08.00 - 13.30

Eleverna har tillsammans med Diana, som är vår nya eng-lärare, bestämt att läxan kommer vara från onsdag till onsdag. Den första läxan är att göra färdigt en presentation om sig själva i keynote. På onsdag nästa vecka skall denna vara klar och de skall vara beredda på att presentera den i en liten grupp. Presentationen skall vara på engelska och det är bra om de övar några gånger hemma på detta med er föräldrar.

Ett genomgående tema i flera ämnen är det stundande valet. Prata gärna hemma och se vad de lärt sig och vilka områden de tycker att viktiga. Vi läser faktatexter, sammanställer information och skriver egna valprogram i svenskan och vi lär oss om demokrati, hur Sverige styrs och alla relaterade begrepp i so:n. På no:n fördjupar vi oss i klimatfrågan som är en stor fråga i årets val och på matten skall vi lära oss tolka resultat i tabeller och diagram samt sammanställa åk. 4-6 valresultat.

Mer information om vad vi arbetar med just nu och saker som händer i höst kommer på föräldramötet.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...