onsdag 13 juni 2018

 
Hej!
Idag har vi informerat eleverna om följande lästävling. Bra om ni där hemma också tar del av informationen så att ni kan uppmuntra era barn till att läsa mycket i sommar.

Information från LegiLexi som står bakom tävlingen: 

Sommarlovet är två månader långt och detta är tillräckligt länge för att glömma saker som inte används - till exempel läsning. Hårt förvärvade färdigheter i avkodning som inte helt automatiserats riskerar att försvagas, så att mycket arbete behöver göras om till hösten.
Det enklaste sättet att undvika att ett sommarlovstapp sker är att underhålla färdigheterna genom att läsa! Då sommarlovstappet är ett väldokumenterat fenomen så har vi använt oss av resultat ifrån amerikansk forskning för att ta fram ett digitalt verktyg som uppmuntrar till läsning.
Tanken är enkel - när eleven läst klart en bok så går hen in på jagharläst.se, klicka på ”Vad har du läst” och fyller i en recension om boken, ger den ett betyg och tar en bild (frivilligt). Bokrecensionen skickas sedan som ett digitalt vykort till dig som lärare och efter sommarlovet har ni tillsammans skapat en lång lista med boktips. 
Samtidigt kan klassen vara med och tävla om ett bokpaket genom att läsa så många böcker som möjligt under sommaren. Första pris är ett presentkort på böcker på 3000 kr! Förra året var rekordet 155 recenserade böcker. 
Vinstfördelning:
• 1:a plats 3000 kr till klassen
• 2:a plats 2500 kr till klassen
• 3:e plats 2000 kr till klassen
• 4-10:e plats 1500 kr till klassen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...