torsdag 17 maj 2018

Veckobrev v. 20

Torsdag betyder i vanlig ordning veckobrev.

Hoppas att ni alla såg inlägget på Instagram förra veckan när vi presenterade för eleverna att vi vunnit tävlingen #10sekunder. I dag kom Anna från NTF Väst hit för att gratulera klassen och presentera vinsten. Hon delade ut blommor och diplom. var även här för att dokumentera. De passade också på att intervjua några elever om trafiksäkerheten till och från skolan. Vi ser fram emot trevlig läsning i morgondagens tidning. Kolla även in vårt Instagram för mer bilder från detta.
Hallands nyheter

Priset vi vann var alltså inträde till Universeum för hela klassen. Vi kommer vänta med utflykten till höstterminen och början av årskurs 5. Detta gör vi dels för att få en trevlig uppstart tillsammans och dels så vi hinner samla in pengar till bussresan då det inte ingick i priset.

NO-lektionerna handlar det just nu om väder. Vi tipsar om att kolla på lite väderprognoser tillsammans och diskutera det som sägs och vad ni ser på kartorna. Det kan ju vara extra spännande nu när man undrar hur länge sommarvädret kommer hålla i sig. Det kan också vara en bra förberedelse inför orienteringen nästa vecka så eleverna själva förstår vilka kläder som passar bäst.

I matten varvar vi många olika sätt att arbeta. Ett av dem är att träna olika saker på appen som heter Nomp. Där får de olika uppdrag att göra som handlar om det vi arbetar med. Några elever har en del uppdrag kvar att göra och det är bra om de övar lite extra hemma med dessa. Be dem gärna visa er hur det fungerar och kolla om de behöver träna lite extra hemma. Vissa uppgifter kan vara lite kluriga och då är det bra om de ber mig förklara det som är svårt. Det kan också vara bra att veta att många uppgifter kräver ett kladdpapper för ritningar eller uträkningar.


Händer nästa vecka (vecka 21):

På onsdagen ska vi vara med på skolorienteringsdagen som FK Friskus - Varberg anordnar. Vi samlas som vanligt i klassrummen på morgonen kl 08.00. Vi kommer sedan åka linjebuss både dit och tillbaka och kommer vara tillbaka till lunchen i skolan. Eleverna får denna dagen ha med sig en liten fika (ej godis och läsk) eller mellanmål att äta före eller efter orienteringen. En flaska vatten är också bra att ha med sig. De behöver ha bra kläder för att kunna springa utomhus, på sig direkt på morgonen. De kommer få möjlighet att byta om när vi är tillbaka på skolan men inte tillgång till dusch. Det är viktigt att skorna är bra för ändamålet. Det kan vara lerigt i skogen. Under orienteringen bestämmer eleverna själva om de vill springa för att få en bra tid, jogga eller promenera runt banan.

Fredagen (den 25/5) är det studiedag och ledigt för alla.

Trevlig fredag och helg! Vi avslutar med bild från dagens prisutdelning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...