onsdag 9 maj 2018

Veckobrev v. 19

Veckobrev på en onsdag för ovanlighetens skull. Ikväll tar vi helg och alla elever får fyra dagars ledighet.

Denna veckan har vi arbetat mycket med rastklimatet mellan eleverna. Det har varit en del konflikter och fult språk, framförallt på King-planen. Eleverna har själva fått utvärdera hur de tycker det är i skolan, både med arbetsro på lektionerna och trygghet både inne och ute. Vi gick sedan vidare med att de i grupp fick diskutera och komma fram till vad de själva kan göra, vad klassen kan göra och vad vi lärare kan göra för att få bort vissa saker som de själva inte tycker är ok. I dag har de även gemensamt, först i små grupper och sedan större grupp, tagit fram regler till både King och kompisgungan. Genom att använda två King-planer med olika regler så hoppas vi att konflikterna ska upphöra.

Vi kommer arbeta vidare med detta med mycket fokus på hur vi är mot varandra. Ni får gärna prata hemma med era barn om språkbruk, vikten av att inte säga fula ord till varandra och kalla varandra kränkande saker.

måndag har vi idrott utomhus. För att förtydliga så innebär uteidrott att vi har idrott utomhus. Eleverna byter om, men behöver ha koll på väder och vind, och klär sig därefter. Liksom vid inneidrott byter man från kläderna man har övriga skoldagen och det behöver vara kläder man kan röra sig i. Den här årstiden är vädret ombytligt, ena dagen sommarvärme och sol och nästa regn och rusk. Man ska kunna röra sig fritt utan att frysa, med ordentliga skor att springa i.

Vi har förstått att det varit en del händelser på fritiden med barn som skickar elaka kommentarer via Snapchat. Vi från skolan har valt att blockera appen på elevernas iPads men sedan förstår vi att de har det på sina privata enheter. Vi vill bara göra er medvetna om att det förkommer och ber er samtala kring det med era barn för att kanske förebygga kränkningar eller få en bild i hur deras digitala liv ser ut.

Vecka 20 är en vanlig vecka med lektioner enligt schema

Vecka 21 kommer vi vara med på skolorientering onsdagen den 23/5 och sedan är det studiedag fredag den 25/5.

Vecka 22 kommer vi ha temavecka med fokus på HÄLSA. Redan nu har vi planerat vissa saker som kan vara bra för er att veta.

måndagen kommer vi cykla till simstadion och vara borta hela dagen. Vi kommer simma, bada, leka och promenera på strandpromenaden. Denna dagen behöver eleverna ha med sig egen lunch. Vi kan erbjuda lunch från skolan som vi tar med sig om någon elev vill äta detta. I så fall måste ni meddela oss om detta senast måndag 14/5.

onsdagen samma vecka kommer vi erbjuda olika aktiviteter som eleverna kan få välja på. Vi undrar om det finns några föräldrar som vill cykla med oss och hjälpa till. En aktivitet är simstadion och en annan en cykelutflykt. Vi tar tacksamt mot hjälp om ni vill följa med. Meddela oss så fort som möjligt i så fall. (Se tidigare inlägg för mer information)

Torsdagen kommer vi spendera på Getterön och då tar vi med oss lunch från skolan. Det blir då hamburgare/korv att grilla till alla elever.

Mer information om hela hälsoveckan kommer när det närmar sig.

Nu avslutar vi med att önska trevlig långhelg i sommarvärmen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...