torsdag 3 maj 2018

Veckobrev v. 18

Kort skolvecka innebär idag också kort veckobrev med lite information om närmsta veckorna.

Idag, torsdag, var sista dagen att lämna in/redovisa majblommorna. Om ni missade detta är det väldigt viktigt att de lämnas in i morgon!

Nästa vecka, vecka 19, är även den kortare än vanligt. Torsdag och fredag är lediga dagar för alla elever. Detta innebär också att läsläxan skall lämnas in på onsdag nästa vecka. Ett kryss är redan överkryssat och de ska läsa 2 gånger vanligt (i stället för tre) och en gång öva på att läsa en sida högt. På onsdag skall alltså både läskort och läxläsbok med till skolan.

Vecka 20 är en helt vanlig vecka enligt schema.

Fredag vecka 21 är det studiedag och alla elever är lediga för att samla enegi och vila upp sig inför sista veckorna på vårterminen. På onsdagen, den 23/5, kommer vi förmodligen vara med på skolorienteringsdagen. Vi har anmält oss men ännu inte fått bekräftelse. Mer information kommer när det närmar sig.

Vecka 22 kommer vi ha en hälsovecka. Hela veckan kommer kretsa kring temat hälsa och se annorlunda ut mot vanliga skolveckor. Mer information kommer när det närmar sig. Är ni som föräldrar sugna på att bidra med era kunskaper kring temat så är ni välkomna att höra av er till oss.

Vecka 23 är onsdagen ledig för alla och vi firar Sveriges nationaldag den 6 juni.

Vecka 24 är sista veckan för terminen och detta läsår. Vi avslutar med skolavslutning på torsdag kväll och eleverna börjar sitt sommarlov på fredagen.

När man summerar de sista veckorna såhär så inser man att det inte är mycket kvar. Ändå är det mycket kvar av undervisningen så det kanske är tur med lite lediga dagar här och var så eleverna, och vi lärare, är extra laddade och fokuserade den tid som är kvar.

Vi har arbetat lite med sammansatta ord och särskrivningar denna veckan i svenskan och eleverna kan säkert ge lite roliga exempel på när det blir extra tokigt att skriva fel. Prata gärna om detta hemma och leta särskrivningar tillsammans i omgivningen. Är det en skum tomte du vill äta eller en skumtomte?

Inser nu att veckobrevet inte blev så kort ändå ;)

Trevlig fredag och helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...