torsdag 3 maj 2018

NO-läxa

Hej!
Eleverna har fått två läxor i NO, men jag missade visst att posta inlägget här. Läxan är:

1. Till onsdag 9/5: Titta på en film om väder som ligger på Sli. Titta särskilt noga på den del som handlar om hur vindar uppstår. Förstår du hur det går till, eller är det något du undrar över? Vi kommer att gå igenom hur vinden uppstår på lektionen på onsdag!

2. Varje dag under två veckor ska du göra en väderobservation och skriva in i kalkylarket i Google Classroom (jag har i skolan noga visat hur det går till).

- Skriv in datum.

- Om du har en termometer så läser du av temperaturen. Annars får du titta på en väderprognos och se vad de tror att temperaturen ska vara (ex. https://www.smhi.se/vadret/q/Tr%C3%B6nninge/Varberg/2667263#tab=0,chart=1)

- Om du byggt en egen regnmätare så läser du av den. Du kan också fråga en kompis. Annars så diskuterar vi här i skolan hur mycket det regnat.

- Skriv vilken vädertyp du tycker att det är. (ta ev. hjälp av https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/vad-betyder-smhis-vadersymboler-1.12109)

- Vindstyrka tittar du i väderprognosen.

- Skriv vilken tid du gjort din observation.

Lycka till!

/Niklsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...