torsdag 29 mars 2018

Veckobrev v. 13

Då var det torsdag igen och en lite annorlunda sådan där vi ändrade lite i schemat. På förmiddagen idag var det först vårkonsert med elever från hela skolan som var med och uppträdde. Vi hade även några stycken från vår klass och det var roligt att få se hur duktiga, engagerade och framförallt modiga alla var. Tack till både lärare och elever som bidrog till en härlig konsert!

Efter detta fick vi besök från Malin från Lindberga församling som berättade för oss om varför vi firar påsk. Med ögonbindlar på oss fick vi lyssna på Jesus sista dagar samtidigt som vi fick använda alla våra sinnen. Vi kände vinden blåsa, vi smakade på vinäger, kände på spikarna och luktade på gåvorna till graven. På så sätt kunde vi leva oss in i berättelsen.

Efter lunch hade vi påskmys med blandat innehåll. Vi erbjöd påskbilder, påskkort, schack, korsord och lite till. Vi avslutade med Kahoot om påsken och bjöd på lite påskgodis.

Eftersom skolans lokaler är uthyrda under påsklovet har eleverna fått röja undan och låsa in sina tillhörigheter.

På torsdagen den 12/4, alltså veckan efter påsklovet, kommer vi göra en heldagsutflykt. Vi tar bussen in till stan och börjar med skolbio och filmen Monkey. Efter det kommer vi äta lunch som vi tar med från skolan. På eftermiddagen skall vi besöka Varbergs fästning. Där kommer vi både få göra en workshop och gå runt i museet. Väldigt passande då eleverna läser om medeltiden just nu. När vi är fullärda tar vi bussen tillbaka till skolan igen. Viktigt att veta är att hälften av eleverna eventuellt kommer avsluta sin dag senare än enligt schemat. Vi får nämligen inte plats på samma buss med alla 42 elever tillbaka tillbaka till skolan. Om eleverna får en förlängd skoldag så kompenseras de vid annat tillfälle. Mer information om detta och om det är något särskilt som eleverna behöver ha med sig, kommer efter lovet.

Vi önskar alla en trevlig helg och ett härligt lov!

GLAD PÅSK!
Niklas, Liselotte och JosefinInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...