torsdag 1 mars 2018

Vecka 9Hej!
Veckan inleddes med en härlig friluftsdag tillsammans med åk 5. Alla kämpade på bra under vår solig promenad till ishallen. På isen var det full aktivitet och det verkade som om alla uppskattade skridskoåkningen.

Vi har under en tid på svenskan arbetat med berättande text, och då visat på vad som kännetecknar en bra berättelse. Den här veckan har eleverna fått skriva en egen berättelse. Det har varit kul att se engagemanget i elevernas skrivande. Nästa vecka ska vi ge varandra respons på varandras texter och sedan använda oss av responsen för att bearbeta våra berättelser.

Eleverna har under den här veckan fått en hel del tid till att spela schack. Vår upplevelse är att många tycker att det är roligt med schack och att träning ger färdighet. På tisdag åker vi till Sparbankshallen för att tävla i Schack 4:an (se tidigare inlägg). Vi påminner om att lämna in anmälningsavgift 20 kr senast fredag, och att alla på tisdag ska ha med en tallrik, bestick och dricka (ej läsk).

På NO:n håller eleverna på med att planera egna experiment. Några elever vill ta med egna bollar till sina experiment. Grupp 1 kommer att genomföra sina experiment på måndag och grupp 2 på onsdag.

Den här veckan avslutar vi som vi började nämligen med skridskoåkning alternativ lek och rörelse i naturen. Eleverna kommer på idrotten gå till Rottemossen (se tidigare inlägg). Eleverna får om de vill ta med skridskor eller stjärtlapp. Man måste ha hjälm för att få vara på isen och när man åker stjärtlapp. Man får ha med sig klubba och puck.

Trevlig helg!

Hälsningar
Liselotte, Niklas och Josefin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...