torsdag 15 februari 2018

Veckobrev v. 7

Nu tar vi alldeles strax sportlov och hoppas på mycket lek och aktiviteter blandat med vila och skönt häng. Jag får även börja med att be om ursäkt för ett försenat veckobrev förra veckan. Det hade hamnat som utkast i stället men jag hoppas jag lyckas bättre denna gången.

I onsdags hade vi klassråd med hela årskurs 4. Då diskuterade vi punkten klassresa/klassutflykt. Det har kommit önskemål om detta och gemensamt bestämdes det att klassen vill åka på någon gemensam utflykt. Eleverna fick anmäla sig till olika ansvarsgrupper. Några skall undersöka vad olika utflyktsmål kostar och några kommer ansvara för att ta fram förslag på hur de kan samla in pengar. Lite längre fram kommer ni bli mer involverade och då hoppas vi eleverna själva kan presentera dessa punkter. Än så länge är vi bara i en uppstartsfas till en planering.

Nästa vecka är som sagt sportlov och eleverna har inga läxor under lovet. Däremot tipsar vi er om att spela schack mot varandra där hemma. Har ni inget schackspel så finns det bra appar att ladda ner där man kan spela både mot varandra och mot datorn. Det är bra att öva lite extra inför schackfyran men vi kommer även träna en del på lektionstid veckan efter lovet.

Under lovet uppmuntrar vi självklart till läsning även om det inte är något tvång. Även Nomp kan vara ett bra tidsfördriv och där har dessutom grupperna en tävling mot varandra om vem som kan samla ihop flest Nompix. Fråga era barn vad det innebär. Först till 5000 vinner och hittills är de uppe i runt 2000. När de uppnår målet väntar en belöning och många funderar på vad belöningen kan vara... Jag avslöjar inget än.

Tips på fler aktiviteter under lovet hittar ni här:
https://www.varberg.se/lov

På måndagen efter lovet, alltså den 26/2, vecka 9, ska vi på en heldagsutflykt till ishallen tillsammans med årskurs 5. Vi kommer ta med oss mat till er som anmält att ert barn vill ha mat från skolans restaurang. Övriga skall ha med sig egen matsäck och dricka. Exakt vad som får tas med i matväg kommer i ett brev eleverna får med sig hem idag eller i morgon. Där kan ni även se vilka övriga saker som är bra att ta med sig för en heldag på skridskor. Vi kommer promenera dit och hem så packa i en bra ryggsäck. Alla elever börjar kl. 9.00 denna dagen och får alltså en liten mjukstart med sovmorgon efter lovet.

Schackfyran, som är en nationell tävling, är den 6 mars och vi håller för fullt på att planera för detta. Vi har kollat igenom lapparna med era möjligheter att hjälpa till med skjuts. Fantastiskt att det är så många som kan köra. Efter lovet kommer vi planera detta närmare och återkommer med mer information senare.

Vi önskar alla en härlig ledighet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...