torsdag 18 januari 2018

Veckobrev v.3

Fredag igen, eller fortfarande torsdag men dags att sammanfatta veckan.  Undervisningen flyter på och både elever och lärare har kommit in i arbetet efter ledigheten.

Denna veckan har eleverna fått förbereda sig inför sina utvecklingssamtal som kommer genomföras de kommande veckorna innan lovet. Nytt för många av dem är att de kommer hålla i sina samtal själva men självklart med stöttning av oss. Vi vill öva dem i detta så de kan ta eget ansvar i sitt lärande. Vi vill att ni kollar igenom det de skrivit hemma inför samtalet. Ni hittar det på Showbie - utvecklingssamtal på deras iPads. Hur och när ni kan boka in er för samtalstider återkommer vi med. Förhoppningsvis i början på nästa vecka.

I svenskan arbetar vi nu med berättande texter och jämför och diskuterar innehåll och struktur. Vi förbättrar och kommer med förslag innan de kommer få skriva egna berättelser.

I matten har vi pratat omkrets och undersökt på olika sätt hur samma omkrets kan ge olika figurer. Då upptäckte vi att arean kan variera trots att omkretsen är den samma. Vi går nu vidare med att diskutera och jämföra olika areor och se vad som händer med omkretsen. Efter det kommer vi komma in på hur man beräknar area och vad begreppet innebär.

I SO-ämnet har de nu lämnat kristendomen och gått in på historia där de dyker ner i Vikingatiden.

I NO:n arbetar de just nu med luft på olika sätt.

De elever som inte var med i simhallen under höstterminen, kommer att åka buss på torsdag den 25/1 till Håstens simhall tillsammans med Emma och Sofia. De behöver ha med sig:
- Badkläder
- Handduk
- Frukt (frivilligt, senare lunch)

Någon gång under vecka 6 kommer vi få besök i samband med Schack-fyran. Då kommer eleverna få en lektion i schack och prova på att spela mot varandra. Vi kommer efter detta se vem som vill vara med i själva tävlingen och återkomma med mer information kring detta. Då det är utanför skoltid behövs det föräldrar som hjälper till. Finns det redan nu någon frivillig som vill ansvara för detta är ni välkomna att höra av er till mig (Liselotte) via mejl.

Vecka 8 är det sportlov och måndagen den 26/2, direkt efter lovet, har vi bokat ishallen tillsammans med årskurs 5. Vi kommer då förmodligen göra en heldagsutflykt. Mer information om detta kommer senare men ni kan redan nu notera datumet.

Trevlig fredag och helg önskar vi er alla och hoppas samtidigt att snön som faller utanför fönstret just nu får stanna kvar. Mycket pulkaåkning och snölek låter som bra helgaktivitet så vi håller tummarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...