torsdag 11 januari 2018

Veckobrev v. 2

Välkomna tillbaka till vår andra termin här på Trönninge skola. Nu börjar vårterminen och efter ett härligt jullov är vi nu laddade med energi inför alla kommande utmaningar. Hoppas att alla haft en härlig ledighet men ändå längtat tillbaka liiite.

Det är härligt att se eleverna i olika konstellationer och de nya grupperna känns redan helt naturliga. Ni har väldigt omsorgsfulla och härliga barn som tar hand om varandra och det är jätteroligt att undervisa dem!

I morgon är det ingen elevens val på morgonen. De som var med i luciatåget har sovmorgon och börjar i stället 9.20 med musik/SO. Övriga kommer samlas i sina klassrum kl. 8.00 och göra olika aktiviteter som inte är helt spikade just nu men de kommer förmodligen hålla till i sina klassrum.

Vi startar direkt med läsläxa och eleverna har idag haft möjlighet att låna böcker och fått med sig ett nytt läskort hem. Detta tillsammans med boken de läser ska som vanligt vara med tillbaka till skolan på torsdagar.

Morgan är tyvärr sjuk denna veckan så eleverna har börjat med vikarie i engelska. De har fått läxa till nästa vecka att läsa texten i kapitel 11, "Maisie and the dolphin" på sid. 28-29 samt öva på de glosor som hör till.

Det är många som har ledigheter framöver och det kan vara svårt för oss att hålla reda på alla. Därför är det viktigt att de barn som kommer vara lediga kommer till oss några dagar innan för att se om de kan få med sig uppgifter hem. I många fall får de även ta igen i efterhand då det är svårt att veta allt i förväg. Då är även studieverkstaden ett bra tillfälle att ta igen förlorad tid. Detta gäller även de som varit sjuka eller missat undervisning av någon annan anledning. Den ligger som vanligt på torsdagar 14.20 - 15.00.

Vi kommer inom kort skicka ut tider och bjuda in till utvecklingssamtal. Inför detta kommer ni ha möjlighet att komma åt era barns omdömen i Unikum som är vår nya digitala plattform. Från och med måndag kan ni logga in på varberg.se/unikum med ert bankid (om nu allt fungerar som det ska, allt detta är nytt för oss men vi håller tummarna).

Det var allt för denna gång. Trevlig fredag och helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...