torsdag 7 september 2017

Veckobrev v. 36

Då var en vecka till av höstterminen avklarad och vädret visar att det nu är höst.

Idag har vi skickat hem information kring iPadsen som kommer delas ut nästa vecka till våra elever. Blanketten "överenskommelse" skall ni fylla i och skriva under hemma och skicka tillbaka till oss senast måndag nästa vecka. Denna måste vi få in innan ert barn får lov att ta med sig iPaden hem.

Idag har eleverna också fått med sin första läsläxa hem. Det kan upplevas som mycket text men de har en vecka på sig att läsa den. De får gärna planera och dela upp vilken/vilka sidor de skall läsa på vilken dag. På torsdag nästa vecka ska allt vara läst och häftet skall med tillbaka till skolan då vi kommer arbeta vidare med innehållet.

Nästa vecka börjar vi med "På egna ben" som är ett projekt som trafikkontoret i Göteborg har startat. Även Varbergs kommun har hakat på detta och alla skolor kan anmäla sig. Det är ett tema som väver ihop trafiksäkerhet, hälsa och miljö på ett bra sätt. Vi får olika uppdrag/uppgifter att utföra och samtidigt är det en tävling där vi får poäng för allt vi gör. Eleverna skall också samla poäng genom att ta sig till skolan på ett miljömedvetet sätt. Får de dessutom någon där hemma att gå eller cykla till sitt arbete kan det ge extrapoäng. Som förstapris vinner man ett besök på Universeum. Andra priser är bowling på Bruket eller biobesök. Det finns även etappvinster i form av överraskningslåda. Vi hoppas att detta kan få eleverna att bli engagerade och miljömedvetna. Ni kan följa klassens poäng och placering på en på-egna-ben-hemsida. Skall föröka länka till den i länklistan. Projektet pågår v. 37-41.

Eleverna har denna veckan fått önska aktiviteter till elevens val. Dock hinner vi inte få till grupperna till i morgon så vi drar igång första perioden nästa fredag. Vi vill att det skall bli så bra som möjligt och stressar därför inte fram något men nästa vecka ska vi vara igång.

Nästa vecka är det idrott som vanligt på måndag och fredag och denna veckan lyckades jag skriva rätt dagar.

Trevlig fredag och helg! Passa på att njuta inne i värmen när regnet öser ner utanför fönstret.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...