torsdag 19 april 2018

Veckobrev v. 16

Veckorna går fort och det är redan dags för nytt veckobrev. Denna veckan har vi börjat med våra filmer till tävlingen 10 sekunder. Kolla gärna tidigare inlägg med mer information. Det är inte omöjligt att era barn ber er vara med i en filmsnutt då föräldrar ger större chans att vinna.

Nästa fredag (27/4) kommer Josefin vara ledig och Liselotte gå in och jobba i stället. Då kommer eleverna få sin belöning eftersom de klarade en utmaning i Nomp. När de kom upp i 5000 nompix utlovades det nämligen en belöning. Vi kommer då ha Spelhåla med båda grupperna på de lektioner de annars skulle haft Svenska, SO och NO. Före lunch spelar de spel i sina egna klassrum och passet efter lunch får de även spela med elever i den andra gruppen om de vill. Det är bra om så många som möjligt har med sig spel hemifrån så vi kan erbjuda många olika. De behöver inte spela sina egna spel om de inte vill. Det kommer inte vara tillåtet att spela på telefon eller iPad. Eleverna har denna dagen elevens val, musik och idrott som vanligt enligt schemat. Det var även en tävling mellan grupperna om vem som först kom upp i 5000 och den vanns av grupp 2. De kommer kanske få en extra belöning eller ett pris under spelhålan.

Eftersom Josefin är ledig på fredagen och vi har Spelhåla kommer vi inte ha någon veckans grej nästa vecka.

Lite uppdatering från de olika ämnena:

Matte - Vi har jobbat med talsystem man använde förr som till exempel de gamla egyptiska symbolerna som har olika värde, fåror och stenar för att lägga olika tal och räkna samt de romerska siffrorna och hur klurigt det kan vara att skriva årtal. Vi kommer gå vidare med vårt talsystem och stora tal. Hur skriver man egentligen fyrahundrafemtusentrehundranittiotre?

SO - Vi är kvar i medeltiden och har just nu fokus på olika sjukdomar som till exempel Digerdöden. Vi kollar också på hur livet var i en medeltida stad. Fråga gärna hemma och be eleverna berätta vad de lärt sig.

Svenska - Denna veckan har vi börjat kolla av elevernas läsförståelse genom olika läsförståelsetester som kallas DLS. Detta kommer vi fortsätta med nästa vecka också. Parallellt med detta rättar vi deras berättelser i mindre grupper där de får möjlighet att hjälpa och ta hjälp av varandra. Arbetet med 10-sekundersfilmerna ligger också på svensklektionerna denna och nästa vecka.

NO - Eleverna jobbar vidare med luft och har bland annat pratat väder denna veckan.

Vi vill berömma eleverna för fantastiskt arbetsro under enskilt arbete på alla lektioner och framförallt under testerna vi gjort i svenskan. De fokuserar och respekterar varandra.

Vecka 18 är alla eleverna lediga måndag och tisdag. Tisdagen är det 1 maj och röd dag och måndagen är en lovdag.

Vecka 19 är alla lediga torsdag och fredag. Då är det torsdagen som är en röd dag eftersom det är Kristi Himmelsfärds dag och fredagen är en lovdag. Vi har alltså två korta veckor i rad då.

Trevlig fredag och helg!
Niklas, Josefin och Liselotte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...