torsdag 8 mars 2018

Veckobrev v. 10

Då var det torsdag igen och dags för en summering av veckan. I tisdags hade vi en rolig dag med kommunfinalen i schackfyran där vi kom på en hedrande fjärdeplats. Stort tack till alla föräldrar som ställde upp med skjuts så det gick att genomföra. Vi vill även tacka er som anmälde att ni hade möjlighet att köra men som inte behövde ställa upp just denna gången.

I svenskan har mycket fokus denna veckan varit på handstil och renskrivning av berättelser. Vi ser att det varit nyttigt för eleverna och de har kämpat på bra med att skriva sitt allra finaste. Det är något vi kommer fortsätta arbeta med framöver som motvikt till mycket skrivande som sker på iPadsen. Vi kommer sedan gå vidare med våra berättelser där de kommer få läsa varandras, ge respons och bearbeta sina texter.

I So:n har de nu vandrat vidare in i Medeltiden och dyker ner i olika historiska sammanhang.

I matten arbetar vi med division och eleverna ser verkligen varför multiplikationstabellerna är bra att kunna. Fortsätt gärna förhöra runt matbordet där hemma och tävla i att komma på svaren snabbast. Vi har pratat om division med rest och kommer gå vidare med kort division.

Nästa vecka på torsdagen skall vi se en musikal eller dansföreställning på Varbergs teater på (den 15 mars). Vi kommer åka buss dit på förmiddagen och sedan tillbaka igen i tid för att äta lunch på skolan. Vi kommer äta lite senare än vi är vana vid så skicka gärna med en extra macka eller frukt till mellanmål.

Denna helgen kommer delar av skolan vara uthyrd och det gäller bland annat ett av våra klassrum. Eleverna kommer få plocka undan en del av sina saker och vi kommer låsa in lösa föremål och kläder i deras skåp ovanför deras platser i kapprummen.

Tisdag den 20 mars (vecka 12) är det studiedag och eleverna är lediga.
Fredag den 30 mars (vecka 13) + Vecka 14 är det påsklov.

Trevlig fredag och helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...