torsdag 14 december 2017

Veckobrev v. 50

Ibland har man otur med vädret och igår sa meteorologerna regn och snöblandat inför vår utflykt till simhallen. Därför tog vi beslutet att alla skulle gå. Detta skötte eleverna mycket bra och gick på i ett snabbt tempo. De slog till och med sjuorna som gick samma sträcka förra veckan och detta var naturligtvis våra elever mycket stolta över.

I onsdags fick vi se ett fantastiskt fint luciatåg. Det var jättekul att se våra elever som deltog och sjöng vackert. Stort tack till alla som deltog och till de som tittade på och bidrog till en härlig stämning!

Det är många elever som dröjer sig kvar inne i skolan efter sista lektionen. Då hänger de i korridoren och spelar på sina iPads. Detta är inte ok då vi inte har tillsyn över dem och skolan är stängd för de som inte går på fritids. Prata gärna hemma om detta om det gäller ert barn.

Nästa vecka är det vikarie i stället för Josefin som åker till varmare breddgrader. Det kommer vara två olika vikarier, Sven som har varit här tidigare och en kvinna som heter Ingvor. Vi tror att detta kommer gå jättebra då våra elever har visat att de tar ansvar och har ett bra uppförande oavsett vem de möter.

Eftersom vi var iväg och simmade idag på förmiddagen så hann vi aldrig kolla av läsläxan idag. I stället kollar vi de två sista veckorna nästa torsdag. Då ska alla läskort lämnas in.

Idag på matten gjorde vi en rolig problemlösning. Ena gruppen hade längre tid på sig och löste den men grupp 1 hade kortare tid så där kommer vi fortsätta på måndag. Det hade varit roligt om även ni försöker lösa den där hemma tillsammans med era barn eller låter barnen testa er. Ni kan hitta problemet genom att googla LTHs julkalender 2016, kolla bakom lucka 15 och spola fram ca 8 min i klippet. Lycka till!

Fredag (22/12) är sista dagen på denna termin och då slutar eleverna efter lunchen, senast kl 12. I övrigt ser dagarna ut som vanligt nästa vecka när det gäller start och sluttider. På onsdag kommer vi ha lite julpyssel i blandade grupper tillsammans med åk 5. Sista torsdagen är det ingen studieverkstad.

Vi har gjort nya klassrumsgrupper till nästa termin. Eleverna har idag fått reda på om de ska byta klassrum eller vara kvar i samma. Slöjdgrupperna kommer vara samma och de kommer bara byta vilken slags slöjd de kommer ha. De som hade träslöjd kommer ha textil och tvärtom.

Trevlig fredag, helg och tredje advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...