torsdag 23 november 2017

Veckobrev v. 47

Dags för en summering igen och denna veckan fick vi se lite vitt på marken. Härligt att se alla glada miner och diverse snöbyggen på rasten. Det kan även vara så att de fick några minuter längre rast igår på förmiddagen. Dock blev det några incidenter med snöbollar. Läs tidigare inlägg med information från rektorerna. Prata gärna om detta hemma med era barn så vi är förberedda inför nästa snöfall. Det är så tråkigt för oss lärare och rastvakter att hamna i konflikt med eleverna om något det finns tydliga regler kring. Vi vill inte heller att något barn skall hamna i något de inte vill. Det kan också vara värt att diskutera att snön är allas snö och inget man kan lägga beslag på eller bråka om.

Tråkigt att snön försvann lika fort som den kom men vi får hoppas på både mer snö framöver och att den får ligga kvar ett längre tag så vi kan njuta av många raster med snöaktiviteter.

Denna veckan har Anna Boije varit tillbaka i båda grupperna och haft uppföljning på det vi pratade om sist. Det kom upp lite exempel både på när stopp-sluta-lägg av har fungerat och inte fungerat. I de fall det behövs kommer vi gå vidare med berörda elever så de kan ha ett litet minimöte och reda ut olika händelser. Vi gick också vidare med ringsamtal och önskerunda där de får önska hur de vill att det skall vara i klassrummet, skolan eller rasterna och vi kunde sedan göra lite överenskommelser. Till exempel skall alla sluta direkt vid en tillsägelse eller när någon ber en sluta. Vi skall undvika onödiga ljud för att inte störa våra klasskamrater och vi skall tänka på att vara tystare i klassrummet.

Läxor:
Läsläxa som vanligt till torsdagar. Då skall både boken och kortet med till skolan.
Påminner också om att öva på multiplikationstabellerna hemma.
Eng-läxan lägger Morgan i separat inlägg som vanligt.

Händer framöver:
Måndagen den 4 december (vecka 49) är studiedag och eleverna är lediga.

Torsdagen den 14 december (vecka 50) skall vi till simhallen och vi kommer förmodligen cykla dit. Mer information om detta kommer när det närmar sig.

Fredagen den 22 december är sista dagen på terminen och sedan går vi på julledighet.

Trevlig fredag och helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...