torsdag 16 november 2017

Veckobrev v. 46

Veckorna rullar på och nu är det torsdag igen. Börjar detta veckobrev med en hälsning från textilslöjden:


I textilslöjden tränar eleverna på att sy med symaskin.

Först har vi sytt tyg till pennburkar där eleverna bara testat att sy olika sömmar huller om buller. Nästa projekt är mössor med personliga symboler. En del av mössorna kommer bli fina presenter och andra kommer vi få förhoppningsvis få se på skolgården.

Hälsningar från Anna-Lena

 

Några av dessa pennburkar står nu på elevernas bänkar och de är superfina. Jag hade gärna haft en egen sådan men tror inte någon elev skulle vilja undvara sin

I SO:n har de denna veckan inlett arbetet med nästa ämne och område som är religion och kristendomen. De har gått igenom vad de ska kunna när de arbetet färdigt med området och detta finns att läsa på Showbie om ni vill ta del av det.

I matematiken har vi nu avslutat koordinaterna med våra fina dinosaurier, kolla tidigare inlägg. Nästa vecka går vi in på multiplikation. Testa gärna av tabellerna muntligt hemma under helgen och se vilka tal som är extra svåra att komma ihåg.

I NO:n jobbar eleverna med vattnets olika former. Att det kan gå från fast (is) till flytande (vatten) och sedan gas (ånga) och även tillbaka igen. De bekantar sig med olika begrepp och kommer även gå vidare med andra ämnen och deras olika former.

I svenskan skriver vi nu färdigt våra faktatexter om valfritt landskap. Dessa finns på iPadsen så kolla gärna på dem. De ser väldigt proffsiga ut när de är klara. Läsläxan skall lämnas in på torsdagar och då ska både boken och kortet följa med till skolan.

Engelska-läxan kommer som vanligt i ett separat inlägg från Morgan.

I övrigt har vi inget annat att tillägga. Dagarna rullar på och vi har lektioner som vanligt nästa vecka.

Trevlig fredag och helg! Nu får vi hoppas solen stannar kvar hela helgen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...