torsdag 26 oktober 2017

Veckobrev v.43

Torsdag igen och bara en dag kvar innan efterlängtad ledighet för eleverna. Nästa vecka, v. 44, är det lov hela veckan.

Igår öppnade himlen sig stora delar av dagen och vi hade många blöta barn här på skolan. Vi påminner igen att skicka med regnkläder, stövlar och extrakläder.

Vi har inte lämnat ut någon läsläxa över lovet däremot uppmuntrar vi till mysig läsning på egen hand. Läs gärna något tillsammans med era barn och samtala kring innehållet. Höstlovet har sedan förra året fått namnet läslov i stället.

De elever som har uppdrag kvar på NOMP får gärna göra dessa under lovet. Kolla gärna med era barn om det gäller dem.

När det gäller engelskan vet vi inte om Morgan lämnar ut någon ny läxa över lovet. Detta kommer i så fall i ett separat inlägg som vanligt.

Denna veckan har eleverna avslutat ett arbete i Geografi genom att förklara Sverige och dess olika delar med geografiska begrepp och beskriva läget på dem geografiskt med hjälp av väderstrecken. Samtala gärna hemma och se vad de kan om Sverige. Deras texter och egna kartor finns för er att se på Showbie. I svenskan kommer vi jobba vidare med landskapen efter lovet. De kommer då få skriva en faktatext om valfritt landskap. Vi har övat på detta tillsammans genom att skriva en gemensam faktatext om Halland. Efter lovet kommer vi i matten att arbeta med koordinatsystem. Vi har tjuvstartat lite genom att spela sänka skepp i skolan för att få en förförståelse för koordinater. Ni kanske vill utmana era barn på en match i detta där hemma. I så fall hittar ni spelregler på Showbie.

Nu hoppas vi att alla får en trevlig fredag och helg! Alla elever önskar vi dessutom ett härligt lov med aktiviteter mixat med avslappning så vi kommer laddade tillbaka till skolan vecka 45!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...