torsdag 19 oktober 2017

Veckobrev v. 42

Denna veckan började lite annorlunda i form av besök från en konstnär. Jonathan Josefsson, eller Ollio som han kallar sig, har gjort många konstverk som hänger här på skolan och han kom och inspirerade eleverna. Vi hade sedan tillåtelse av rektorerna att måla bollplanket med graffiti och i smågrupper fick de gå ut och måla med sprayfärg. Detta var ett mycket uppskattat inslag hos eleverna.

Nästa vecka är en vanlig vecka där vi går enligt schemat. Vi kommer uppmärksamma FN-dagen på tisdag i både SO och svenskan.

Läsläxan denna veckan är att läsa vanligt förekommande ord som de har i en lista på showbie. De ska läsa alla dessa vid minst fyra olika tillfällen. Orden på de fyra första sidorna skall de även lära sig stava. Om ni förhör dem så kan de sedan öva extra på de som de stavade fel. Ni skall sedan innan nästa torsdag, skriva en kommentar tillsammans med eleverna hur läxan har gått.

I matten jobbar vi mycket med en app som heter Nomp där de har olika uppdrag. De som inte är färdiga med sina uppdrag får gärna öva lite extra på detta hemma.

Veckorna flyter på i rasande tempo och snart är det dags för höstlov. Vecka 44 är alla elever lediga och kan samla på sig ny energi för resten av terminen.

Nu hoppas vi på lite härligt höstväder med strålande sol och lite vind så vi kan njuta av alla härliga färger i naturen.

Trevlig fredag och helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...