torsdag 5 oktober 2017

Veckobrev v. 40

Hej!

Då var det torsdag igen och dags för en uppdatering. Jag (Liselotte) är tillbaka igen efter lite ledighet som, p.g.a. tekniska fel på ett flygplan, blev en dag längre. Som tur var kunde Sven stanna kvar en extra dag och följa med på skolbion.

När det gäller skolbion så var de flesta eleverna nöjda med filmen och tyckte den var mysig och bra. De skötte utflykten på bästa sätt. Vi har efterarbetat filmen med sammanfattningar både muntligt gemensamt och skriftligt enskilt. Be gärna era barn återberätta filmen för er där hemma också.

I måndags byggde eleverna konstruktioner till sina ägg och vi ser fram emot att få testa hur väl de fungerar. Vi kunde dock inte genomföra släppet igår som planerat eftersom vädret inte var det bästa. Niklas kommer göra det på en NO-lektion så fort det blir tillfälle för det.

I morgon blir det cykelträning på idrotten som planerat. Det kommer ett idrottspass till med detta framöver eftersom det blev inställt i måndags men exakt vilken dag återkommer vi med. Det är inte bestämt än.

Läsläxan denna gång är en faktatext. De har lärt sig använda en checklista för att kunna ta sig an faktatexter på ett bra sätt. Texten de har i läxa hittar de på sin iPad på Showbie. Med sig hem har de en instruktion som bland annat innehåller checklistan som är bra om ni läser hemma innan de gör uppgiften.

Vi saknar fortfarande några av de tidigare läsläxorna så ta gärna en extra titt hemma om det kan ligga något papper som skall lämnas in.

Trevlig fredag och helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...