torsdag 14 september 2017

Veckobrev v.37

Torsdag igen och dags att sammanfatta veckan som gått och informera om kommande. Vi kommer mer och mer in i arbetet här och det är kul att se eleverna engagerade i olika ämnen och arbetsuppgifter.

Vi är nu snart färdiga med alla lära-känna-samtal och det har varit trevligt att få träffa er föräldrar och höra om era förväntningar och tankar.

Vi har denna veckan börjat med projektet "På egna ben" och det kommer visa sig på olika sätt och i flera ämnen. Förutom att vi uppmuntrar alla att ta sig till skolan miljömedvetet för att samla poäng har vi gjort några uppgifter kopplade till temat. De har till exempel läst om vad vi behöver för att må bra, som motion, sömn och kost. De får också fylla i ett litet hälsokort varje dag där de utvärderar hur de mår och kan koppla det till just kosten och sömnen.

Denna veckas läsläxa är texter hämtade från projektet som handlar om trafiksäkerhet och cykelskötsel. De ska läsa texten samt svara på frågor. De skall även tillsammans med en vuxen kontrollera sin cykel utifrån punkterna som finns i texten. De har till fredag den 22/9 på sig och då skall läsläxan senast vara inlämnad. Både text och frågor skall med tillbaka till skolan då. De får med sig den hem idag och har många dagar på sig att göra läxan.

Det var många idag som inte hade med sig läsläxan tillbaka. De måste ha med sig denna i morgon då vi arbetar med texten här i skolan.

I morgon får eleverna (äntligen enligt vissa...) sina iPads. Detta innebär att elevens val inte kan starta förrän nästa vecka tyvärr. Ni har fått hem reglerna kring iPadsen och skrivit under ett avtal och det är förstås viktigt att dessa följs. Vi har fått många frågor om det är tillåtet att ladda ner egna spel och appar på sin iPad och vi har inga förbud mot detta. I det dagliga skolanvändandet behövs inga apple-id då vi laddar ner deras appar centralt och samtidigt. Vill ni sedan hemma att ert barn har ett apple-id och tillåter dem att ladda ner appar så är det ok. Det är då viktigt att veta att det är ert ansvar och självklart behöver man följa åldersgränser och andra lagar och regler som finns.

I morgon får de svar på veckans grej så be dem gärna berätta vad de lärt sig om veckans ämne.

På torsdag nästa vecka (21/9) är det studiedag och alla elever är lediga.

Eleverna har också fått sin första engelskaläxa och Morgan kommer med mer information om detta i ett separat inlägg.

Önskar er en trevlig fredag och helg! Hoppas dagens sol även tittar fram de kommande dagarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny blogg

Vi kommer från och med nu flytta vår blogg till Unikum. Ni kan logga in via varberg.se/unikum med ert BankID. När ni loggar in kontrollerar...